Lilian och Rainer

Dina passionerade kommunikatörer

Experter inom språk och webb

”The only way to do great work
is to love what you do.”
Steve Jobs

Storyn om Lingvafix

Lingvafix ägs och drivs av oss, Rainer Ahlvik och Lilian Åstrand-Ahlvik. Rainer startade företaget redan 1992. Efter att en lång tid varit ett sidoprojekt beslöt Rainer 2010 att nu är det dags att köra på heltid. Och det har han gjort sedan 2011. Nästa stora ändring skedde våren 2019 när Lilian kom med i verksamheten.

Vi älskar vårt jobb – och det märks!

Lingvafix har passionen och flexibiliteten hos ett litet företag, och kan ge snabb och personlig service. Samtidigt är vi en fullservicebyrå, vilket betyder att våra kunder kan få hela jobbet gjort på ett ställe. Våra tjänster är nämligen ytterst mångsidiga och vi har erfarenhet av ett antal olika ämnesområden. Tilltalande texter, vackra bilder och korrekta översättningar kommunicerade på en attraktiv och mobilanpassad webbplats är vardag för oss.

Lingvafix finns i Vasa, men arbetar över hela Finland och även globalt. När det behövs, tar vi in förstärkning av andra professionella kommunikatörer eller anlitar personer med kompletterande kompetens, till exempel översättare av andra språk eller andra fackmänniskor.

Sakkunnigpartner för Startia

Lingvafix har sedan våren 2021 varit med i Nyföretagscentrum Startias nätverk av sakkunnigpartners som kan ge nyttiga råd till nyföretagare i början av deras företagarkarriär.

Läs mer i denna artikel om oss.

Våra värderingar

Kundens ord är vår lag

Hos oss kommer kunden alltid först och vi är väldigt lyhörda för olika behov och önskemål. Vi anstränger oss att sätta oss in i våra kunders verksamhetsområden och alltid hitta de bästa lösningarna. Självklart är allt konfidentiellt.

Högsta kvalitet som standard

Hög kvalitet ska inte behöva vara ett tillval – det ska vara en standardegenskap. Genom att utnyttja rätt kompetens och teknik är vårt mål att leverera enastående kvalitet som överträffar dina förväntningar.

En hjälpande hand

Det som gör oss riktigt nöjda och glada är när vi kan hjälpa dig uppnå dina mål. Vi vill vara din extra resurs som rycker in när du behöver hjälp inom språk, kommunikation och webb.

Lingvafix har under årens lopp utfört många uppdrag åt många olika kunder. Kunderna finns inom både offentlig och privat sektor och är allt från soloföretag till multinationella koncerner, föreningar till privatpersoner. Här kan du läsa mer om några av de uppdrag Lingvafix arbetat med.

Lingvafix i pressen

Vaasa Insider, som är en nyhetssajt med fokus på ekonomi och näringsliv i Österbotten gjorde en artikel om Lingvafix.

Läs artikeln här.

Rainer Ahlvik

Rainer är i botten examinerad översättare (fil. mag.), utbildad vid humanistiska fakulteten på Vasa universitet. Han är specialiserad på översättning från finska och engelska till svenska. Dessutom är han auktoriserad translator från finska till svenska. Han har lång erfarenhet som informatör, skribent och webbspecialist från ett stort energibolag inom energiklustret, och brinner för kommunikation i alla dess former.

Lilian Åstrand-Ahlvik

Lilian har examen som översättare från Vasa universitet. Till Lingvafix kommer hon från ett företag inom energiklustret, med 30 års erfarenhet av att bland annat ansvara för kommunikationen i ett antal omfattande förändringsprojekt, för företagets IT-kommunikation och nu senast för en divisions interna kommunikation. Hon har även många års erfarenhet av projektadministration och har avlagt CAPM® examen. Innehållsstrategier och -produktion är något som ligger henne varmt om hjärtat, för innehåll gör skillnad.

p

Lingvafix Communications öppet bolag

Storsvedsvägen 26
65410 Sundom
Finland

Tel. +358 40 536 7209 (Rainer), +358 40 701 5262 (Lilian)
E-post: info@lingvafix.fi
FO-nummer: 3004902-4
VAT-nummer: FI30049024

Pin It on Pinterest

Share This